Vloerverwarming- en verkoeling

Kan vloerverwarming en/of koeling onder een houten vloer?

Vloerverwarming als hoofdverwarming wordt tegenwoordig op grote schaal toegepast bij nieuwbouwwoningen. Ook kiezen steeds meer huishoudens bewust voor deze vorm van verwarmen. Zeker terecht! Vloerverwarming verwarmt effectief en comfortabel en is hierdoor energiebesparend.

vloerverwarming eiken premier visgraat vloer mozaiek

Maar kan parket ook in combinatie met vloerverwarming-/ en verkoeling? Uit intensief onderzoek is gebleken dat het toepassen van parket op vloerverwarming zeker goed samen gaat. Sterker nog; doordat hout een uitstekende thermische isolator is zal het iets trager opwarmen, maar daarentegen de warmte veel langer vast houden! Zo zijn er wel een aantal beperkingen en een aantal zaken waar wij en u rekening mee moeten houden. Wij lichten u heel graag voor over de vele mogelijkheden en toepassingen.

Vloerkoeling:

Wat is vloerkoeling precies? Vloerkoeling is een systeem wat er voor zorgt dat gedurende een warme periode (bijvoorbeeld de zomer) de betonvloer c.q. vloerconstructie niet opwarmt en/of zelfs iets koelt, waardoor de ruimtetemperatuur in huis behaaglijk blijft.

Hoe werkt vloerkoeling precies?

Vloerkoeling werkt omgekeerd als vloerverwarming. Het leidingensysteem in de vloerconstructie wordt gevuld met water met een minimum temperatuur van 18°C. Tijdens warme periodes van het jaar kan, indien gewenst, de vloer hierdoor worden gekoeld. Het enigszins koele water zorgt voor een afkoeling van de vloerconstructie. Doordat de vloerconstructie koeler is dan de ruimtetemperatuur zal de ruimte behaaglijker aanvoelen. Belangrijk te vermelden is, dat de temperatuur van het water wat de vloer koelt niet persé echt koud hoeft te zijn om de ruimtetemperatuur enige graden te doen verlagen. Meestal is enige graden beneden de ruimtetemperatuur voldoende! Denk hierbij aan de werking van een soort aircosysteem!

Voor meer informatie neem gauw contact met ons op 0182-581363 oinfo@parketspecialistgouda.nl

Reageren is niet mogelijk