Vloerverwarming en opties

Vloerverwarming en opties

Wij bieden u de volgende opties:

– Vloerverwarming onder houten vloer;

Veel mensen twijfelen er aan of dat het kan: een vloerverwarming plaatsen onder een houtenvloer. Maar dit kan zeker. Een houtenvloer kan op vloerverwarming worden geplaatst. Hierbij wordt er vaak gedacht aan multiplank en/ of aan een duoplank.

Wanneer je de keuze wilt maken voor een vloerverwarming met een houtenvloer dan is dit de ideale combinatie. De reden dat veel mensen twijfelen is, omdat hout een natuurproduct is en van nature reageert hout op vocht- en temperatuurverschillen. Dit wil zeggen dat het dan kan krimpen of kan uitzetten. Dit is ook een van de redenen dat veel mensen kiezen voor de verwarming met radiatoren. Dan kun je de kamer in korte tijd warm krijgen. Maar je hebt dan wel een flinke temperatuurschommeling, het kan dan ineens warm zijn.

Maar als je vloerverwarming hebt dan kun je meer constant stoken. Er kunnen dan wel wat verschillen zitten in de temperatuur, maar dit is dan altijd maar een paar graden. De vloerverwarming geeft de warmte namelijk langzaam af. Een houten vloer is comfortabel om op te lopen en zeker wanneer hier eenmaal verwarming onder ligt, dan kun je op sokken of blote voeten door de woning lopen en dat is heerlijk.

– Onderhoudsproducten; wat heeft u nodig om uw vloer mooi te houden?

– Houtsoorten; voor welke houtsoort wit u kiezen? welke sfeer wilt u uitstralen?

– Legpatronen; als u kiest voor een massieve parketvloer, voor welke patronen kunt u kiezen?

Reageren is niet mogelijk