Lamelparket

Lamelparket of Duoplank

De vraag naar lamelparket is ontstaan doordat de oorspronkelijke planken dusdanig werken (krimpen en uitzetten) En dit voor veel ergernis zorgt. Als de vloeren gaan krimpen is het mogelijk dat er behoorlijke kieren ontstaan en gaan ze uitzetten is de kans daar dat de vloer bol komt te staan omdat te voorkomen bedacht men een product onder de naam lamelparket.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is parket dat bestaat uit planken, deze zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag bevat een hardhout (eiken, merbau, maple, robijn) en de onderlaag is van multiplex of berkentriplex.  De afwerking van de planken kan zowel met olie als met lak. Olie wordt vaker gebruikt omdat dit erg makkelijk is in onderhoud vergeleken met lak.

Een lamelparket vloer werkt net zo als alle houten vloeren. De verschillende materialen, die samen de planken van het parket vormen hebben ieder hun eigen krimpcoëfficiënt. Dat maakt de kwaliteit van de vloer erg belangrijk.

Lamelparket wordt op de markt aangeboden in uiteenlopende prijsklassen. Echter, er bestaat ook een groot verschil in kwaliteit. Parket Specialist Gouda staat voor kwaliteitsvloeren. Wij willen niet concurreren met de onderkant van die markt en bieden u alleen hoogwaardige kwaliteit.

Welke vloer is voor mij geschikt?

De breedtes variëren van 16 cm tot 30 cm. Daarom is vaak vloerverwarming ook een goede mogelijkheid als ondervloer. Zie ook http://www.parketspecialistgouda.nl/vloerverwarming 

Let erop met houten vloeren zowel massief als lamel dat uw luchtvochtigheid tussen de 40% en de 60% zit. Dit is het ideale percentage voor de vloer.

Onze parketteurs van Parket Specialist Gouda zorgen vervolgens voor het mooiste eindresultaat. Een prachtige vloer is het resultaat.

Zie bij het kopje Sfeerboek de verschillende mogelijkheden!

Wilt u een offerte voor een lamelparket vloer? Neem gelijk contact met ons op info@parketspecialistgouda.nl

Voor een prachtig lamelparket, kom snel naar Parket Specialist Gouda!

Lamelparket Zwaar gerookt , geschaafd, RM White 22 cm breed

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 153 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Reageren is niet mogelijk